Protecció Civil recomana prudència en les activitats prop de les lleres dels rius de l'Alt Pirineu i Aran

Com a conseqüència de la crescuda dels rius, s’ha posat el pla Inuncat en fase de prealerta i s’ha avisat als municipis de la zona perquè prenguin les mesures preventives adients

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en prealerta aquesta tarda el pla especial per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) a partir de les informacions facilitades pel Conselh Generau d’Aran, de què el riu Garona, a la Val d’Aran, ha augmentat significativament el seu cabal els darrers dies, amb la qual cosa es recomana molta prudència si s’han de desenvolupar activitats prop de la llera.

Les condicions meteorològiques que s’estan donant de calor i pluges, sumades a la gran quantitat de neu acumulada durant l’hivern a la Val d’Aran, ha fet que el cabal dels rius, especialment el riu Garona, hagi patit unes crescudes importants amb tendència creixent. En el cas del riu Garona, el seu cabal ha augmentat un 60% en una setmana.

Com a conseqüència d’aquestes crescudes, el cabal dels rius d’aquesta zona i també del Pallars Sobirà i Alta Ribagorça pot ser superior al seu habitual, i és per això que es recomana evitar la pràctica d’activitats prop de la llera dels rius, i extremar les precaucions.

Així mateix, des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) s’ha demanat als municipis de les zones afectades que facin seguiment de les possibles crescudes, tanquin els punts baixos, guals i accessos a la llera, i que avisin a totes aquelles persones que facin activitats que puguin suposar un perill.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=204394&idioma=0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *