Bossòst aprova el pressupost de 2019 amb millores al cementiri i les grades de futbol

L’Ajuntament preveu també la recuperació del camí a la mina de Margalida

L’Ajuntament de Bossòst ha aprovat el pressupost de 2019 en l’últim ple ordinari de l’any, amb els vots a favor del grup d’Unitat d’Aran i l’abstenció de Convergéncia Democratica Aranesa. Els comptes reflecteixen un superàvit inicial de 120.000 euros, condicionat pel Pla Econòmic i Financer (PEF) de 2018-2019. El Consistori preveu un pressupost d’ingressos de 1.220.590 euros i un de despeses de 1.102.662 euros, el màxim que li permet el PEF i la regla de despesa, així com l’objectiu d’estabilitat pressupostària i de deute públic.

L’alcalde Amador Marqués, que ha agraït el to i les aportacions del grup de l’oposició, ha explicat que “el pressupost de 2019 es troba condicionat pel Pla Econòmic i Financer, activat pel trencament de la regla de despesa a l’haver de complir amb una sentència judicial d’una indemnització patrimonial de l’any 1989, que ha derivat en una política d’ajustament i contenció de la despesa corrent per tal de mantenir les prestacions prioritàries que demanda la ciutadania”. Malgrat això, l’Ajuntament segueix en una situació d’endeutament zero.

L’alcalde ha reiterat “la necessitat de flexibilitzar l’aplicació de la regla de despesa, ja que les despeses que afronta l’Ajuntament pugen cada any i fan que el resultat pressupostari sigui insuficient per continuar prestant els serveis a la ciutadania”.

En l’apartat d’inversions, l’Ajuntament preveu rehabilitar els vestidors i les graderies del camp de futbol, amb una despesa de 80.000 euros, finançada en una bona part per la Diputació, així com millorar i ampliar el recinte del cementiri municipal, amb un pressupost inicial de 46.000 euros.

A càrrec d’una altra subvenció de l’ens provincial, l’Ajuntament recuperarà el tram del camí de la pista forestal de Margalida fins a la Mina. Aquesta actuació dóna continuïtat a l’arranjament del camí de Casteret com un nou atractiu per al turisme actiu i com a via d’accés al paratge de la Vall de Margalida fins a l’emblemàtic cim de Montlude.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *