Bossòst vol ser un referent del turisme de benestar a la natura


A través d’un projecte innovador per afavorir la salut i l’espiritualitat

L’Ajuntament de Bossòst ha fet els primers passos per esdevenir un referent en la promoció del benestar integral a la natura, a través d’un projecte innovador, que combina natura, patrimoni i espiritualitat. El consistori, juntament amb les associacions Acció Natura i Silene, ha presentat aquesta proposta a la població, que ha de permetre la preservació dels valors locals, la dinamització socioeconòmica i la conservació de l’entorn.

El projecte, anomentat Endinsa’t, consisteix en el desenvolupament de tres espais diferenciats, que l’Ajuntament adequarà per promoure la salut espiritual del visitant, entesa, per tant, de forma integral (física i emocional). Hi haurà un espai d’oració i meditació, a l’entorn urbà, aprofitant els punts habilitats de les Rutes Protectores de l’església i les ermites, amb panells que conviden a la lectura.

També se senyalitzarà un espai terapèutic de respiració per realitzar banys de bosc, tècnica japonesa (Shinrin-Yoku) per combatre l’estrès i afavorir el benestar personal, al bosc d’Aubàs, en concret a la zona anomenada Plan des Bruishes, significativa pels seus valors naturals i el grau de maduresa del bosc. I un tercer espai es dedicarà a la contemplació, en comunió amb el paisatge i el cosmos, a Còth de Barètja, mirador privilegiat del Pirineu central situat a més de 1.700 metres d’altitud.

Els seus impulsors preveuen la formació de guies i agents del territori per acompanyar grups reduïts de gent atreta per aquesta forma d’interacció amb la natura. El projecte serà presentat a diverses institucions del país i s’implementarà per fases, amb finançament propi (ja que s’hi desenvolupen intervencions senzilles) i subvencions d’altres administracions.

La natura del Baish Aran, amb grans reserves de bosc, i els valors espirituals arrelats, que cadascú exerceix de forma personal i íntima, són dos bons ingredients per fer de Bossòst i la Vall d’Aran, i d’altres contrades que s’hi vulguin sumar, una destinació de referència en la promoció del Benestar Integral”, ha explicat l’alcalde Amador Marqués.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *